Нашият екип
Представяме Ви доктор Антоанета Заркова

azarkova Д-р Антоанета Заркова е главен асистент в Националната болница по хематология в кабинет по хемостазеология. Има защитена специалност по вътрешни болести.
От 2001 г. практикува Аюрведична медицина в създадения от нея диагностичен, лечебен и образователен Аюрведичен център.
Специализирала е в:

- Тибия Колидж - филиал на Делхийския университет

- Аюрведичния лечебен и изследователски център на доктор Навиин Гупта в Делхи

- Аюрведичния център на д-р Сунил Джоши, Нагпур, Индия

- Националния институт по Аюрведа в Джайпур, Индия

- Курс по лечение с мантри при д-р Дейвид Фроли, директор на Американския институт за ведически изследвания проведен в Швейцария

През 2001 г. в Уттар Каши в Хималаите тя получава посвещение в йога от нейния гуру Шри Свами Чайтаниянандаджи Махарадж. След това заминава на духовно пътешествие до изворите на Ганг, ашрамите от веригата на Свами Шивананда в Ришикеш, и Ганготри. През 2009 г. Взима посвещение в Крия Йога от династичната линия на Лахири Махасая.

От 2007 г. провежда курсове по Аюрведа съвместно с Европейския институт за ведически изследвания.

През 2008 г. започва съвместна програма с Националния Институт по Аюрведа в Джайпур, Индия. От 2010 г. д-р Заркова е член на Организационния комитет на Международната група за популяризиране на Аюрведа по света, създадена от AYUSH, Отдела по Аюрведа, Йога, Унани, Сиддха и Хомеопатия към Министерството на здравеопазването на Индия.

От началото на 2011 г. е заместник председател на клуб Приятели на Индия.

Доктор Заркова е привърженик на профилактиката на заболяванията и на природните методи на лечение. Тя поддържа мнението, че болестта е предупреждение за един живот извън равновесие, сигнал който ни подсказва да преосмислим ценностите си.

(Публикации и участия на конгреси)


Представяме Ви Аюрведичната асистентка, Екатерина Минкова

emar Завършила е Националната Спортна Академия „Васил Левски”, специалност Учител по физическо възпитание и треньор по тенис на корт, Магистър по Спортен Мениджмънт.

През последните 10 години работи в областта на спорта и здравето. Личен треньор по фитнес, инстуктор по стречинг, изготвя индивидуални тренировъчни и хранителни програми.

Завършва курс по класически тайландски масаж и го практикува от началото на 2009 г.

От 2004 г. преподава класическа йога,. През 2006 взима посвещение в крия йога от династичната линия на Лахири Махасая. Посещава Индия през 2006 и 2008 г., където участва в международни ретрийти по крия йога.

От 2009 г. изучава аюрведа в Аюрведичен център – София.

От средата на 2010 г. работи като аюрведичен асистент в Аюрведичен център – София.


Представяме Ви нашия консултант, проф. д-р Радей Шиям

emar Проф. д-р Радей Шиям е потомствен аюрведичен лекар от три поколения. 10 години е оглавявал Отделението по Аюрведични пречиствания, Панчакарма, в Националния институт по Аюрведа в Джайпур. Той обучава студенти и същевременно извършва лечебна дейност. От 2008 г. участва активно в съвместната програма с Аюрведичен център – София, като посещава страната ни два пъти, изнася лекции и консултира пациенти. От 2011 г. е Зам. ректор на Аюрведичния университет в Джодпур. Компетентното му мнение можем да получим по Интернет след предварителна консултация с д-р Заркова.


  Начало  |  Статии и лекции  |  За нас  |  Лечебни програми  |  Цени  |  Приятели  |  Библиография  |  Курсове  |  Галерия  |  Контакт  
Всички права запазени © 2017 Аюрведичен Център - София